محل تبلیغات شما

جنگ آینده اسراییل;لبنان یا غزه

اختصاصی طنین; درگیری های سه روزه اخیر بین رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت فلسطینی در غزه بار دیگر موضوع جنگ آینده اسرائیل را مطرح کرد؛ اینکه آیا درگیری آینده این رژیم با گروه های مقاومت فلسطین در منطقه تحت محاصره غزه خواهد بود، یا اینکه بخش قدرتمندتر جریان مقاومت به رهبری حزب الله لبنان رویارویی جدیدی را با صهیونیست ها رقم خواهد زد.
چشم انداز تقابل در غزه
پس از گذشت سه روز از حملات اسرائیل به نوار غزه و شهادت بیش از ۳۰ فلسطینی ودر مقابل کشته شدن ۵ صهیونیست در جریان شلیک نزدیک به ۷۰۰ موشک و راکت از سوی مقاومت فلسطین به شهرک های پیرامونی نوار غزه، دو طرف با میانجی گری مصر درخصوص پایان دادن به درگیری به توافق رسیدند. در این خصوص گفته می شود که رژیم صهیونیستی به واسطه مسائل داخلی خود حاضر شده است این درگیری را هرچه سریع تر پایان دهد؛ درواقع موج درگیری ها بین دو طرف در حالی به نظر می رسد با برقراری آتش بس به پایان رسیده است که اسرائیل از هفته آینده میزبان مسابقه آواز یوروویژن خواهد بود. برگزاری مناسب این مسابقه برای اسرائیل از نظر وجهه این کشور در سطح جهانی اهمیت زیادی دارد. از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در حال مذاکره با احزاب راست افراطی این کشور برای تشکیل دولت ائتلافی است.
اما واقعیت این است که جنبش حماس که در عرصه ی با جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین دچار اختلاف شده و تلاش ها برای ایجاد آشتی بین آنها به نتیجه ای نرسیده است، از سال ۲۰۱۴ به توافقی برای آتش بس بلند مدت و پایدار با رژیم صهیونیستی دست یافته است، توافقی که براساس آن باید به محاصره غزه پایان داده شود و تضمینی برای تامین خواسته‌ها و نیازهای مردم غزه باشد. از هیمن رو درگیری های مقطعی و کوتاه مدتی که در غزه رخ می دهد یا ناشی از موشک پرانی گروه هایی خارج از کنترل حماس است و یا در پاسخ به حملات صهیونیست ها صورت می گیرد و به نوعی یادآوری بازدارندگی نسبی است که حماس توانسته است در مقابل اسرائیل به وجود آورد.
البته این گونه توافق ها در بین مخالفان نتانیاهو و گروه های تندرو وکنش های تندی هم داشته است؛ موشه یالون» وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی درباره آتش بس اخیر می گوید: نتانیاهو بار دیگر تسلیم باج‌خواهی حماس شد و فقط آرامشی موقت را برای بقای ی خود خرید.باراک راوید» تحلیلگر رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد: همچنان تلاش می‌کنم به پاسخ دفتر نخست‌وزیر درباره آتش‌بس با حماس و جهاد اسلامی دست پیدا کنم. بنی گانتز» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی هم گفت: حدود ۷۰۰ موشک از نوار غزه شلیک و منجر به تخریب‌های بسیار و همچنین پنج کشته و دهها زخمی شد و همه اینها نتیجه نبود قدرت بازدارندگی است.بتزلل سموتریچ» از اعضای کنست هم در اظهاراتی تند اعلام کرد: نبرد با غزه باید با ۷۰۰ کشته در غزه (به تعداد موشک‌های شلیک شده یعنی یک کشته در مقابل هر موشک) و وارد کردن خسارت‌های وحشتناک به حماس تمام می‌شد تا این جنبش برای احیای قدرت خود و فکر کردن به حمله دیگری، سال‌ها زمان نیاز داشته باشد.
فارغ از این واکنش های ی و رسانه ای آنچه که در مورد آینده جنگ در غزه می توان انتظار داشت پایبندی دو طرف به توافق چند سال پیش و امیدواری گروه های فلسطینی به رفع محاصره غزه از سوی صهیونیست ها است.
احتمال جنگ فراگیر در جبهه شمالی
هراندازه که صهیونیست ها از نوار غزه و توانایی آنها برای مدیریت درگیری های کوتاه مدت با مقاومت فلسطین اطمینان خاطر دارند، در جبهه شمالی این رژیم با تهدیدهای متعددی از ناحیه محور مقاومت مواجه است که احتمال وقوع جنگ را افزایش می دهد. به گونه ای که از نگاه کارشناسان صهیونیست رویارویی با ایران، حزب الله و حکومت سوریه خطرناک ترین تهدید این رژیم در کوتاه مدت است. در این زمینه مراکز مطالعاتی متعددی در اسرائیل گزارش هایی منتشر کرده اند که یکی از آنها گزارش مربوط به مرکز مطالعات صهیونیستی نیتساو است که در مقاله ای به قلم سرگرد ناداف بن حور و دکتر مایکل آیزنشتادت به بررسی جنگ بزرگ احتمالی آینده در منطقه پرداخته شده است. نویسندگان این گزارش تأکید می کنند که تنش روز افزون در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی باعث افزایش نگرانی‌های موجود نسبت به درگیری جدید بین اسرائیل و حزب الله لبنان یا اسرائیل و سوریه شده است، اما این جنگ منحصر به طرف های مذکور نخواهد بود و ممکن است گروه‌های مختلف شیعی و دولت بشار اسد نیز به آن اضافه شود. همچنین ممکن است جنگ شامل تمامی منطقه شده و در منافع حیاتی آمریکا در منطقه خاورمیانه نیز تاثیرگذار باشد.
این گزارش در ادامه تحت عنوان جنگ جدید شمال و احتمال آغاز» آن چندین سناریو را مطرح کرده که مهم ترین آنها عبارتند از:
۱٫سناریوی جنگ با لبنان: این جنگ بین رژیم اسرائیل و حزب الله لبنان آغاز می‌شود و بنابر ادعای این سایت صهیونیستی ایرانی‌ها و هزاران نفر از مبارزان شیعه و حتی جنبش حماس نیز در آن مشارکت خواهند داشت. بر اساس این سناریو جبهه سوریه تقریباً آرام باقی خواهد ماند و اسرائیل عملیات خود را به صورت محدود در جبهه لبنان انجام می دهد.
۲٫ سناریوی جنگ با سوریه:بر اساس این سناریو جنگ میان نیروهای اسرائیلی با نیروهای ایرانی و شبه نظامیان شیعه از جمله حزب الله لبنان ایجاد می شود. همچنین ممکن است عناصری از ارتش سوریه نیز در اراضی این کشور در این جنگ شرکت داشته باشد. بر اساس این سناریو جبهه لبنان تقریباً آرام خواهد ماند. در صورتی که نیروهای زمینی سوریه نیز در این مبارزه شرکت کنند، امکان مداخله روسیه برای دفاع از متحدانش نیز وجود دارد.
۳٫ سناریوی جنگ در دو جبهه:وقوع جنگ در لبنان و سوریه بین نیروهای اسرائیلی از یک طرف و نیروهای ایرانی و حزب الله و مبارزان شیعی و ارتش سوریه از طرف دیگر در این سناریو بررسی می‌شود. در این سناریو رژیم صهیونیستی باید جبهه لبنان و سوریه را به عنوان یک ارتش عملیاتی واحد مدنظر قرار دهد.
آنگونه که خود صهیونیست ها نیز معترف هستند، اسرائیل در هر کدام از سناریوهای مذکور با معضلات و مشکلاتی مواجه است. از جمله این که نسبت به مشارکت نظامی مستقیم آمریکا در جنگ احتمالی آینده یقین ندارد. علاوه بر اینها رژیم صهیونیستی اطلاع دقیقی از میزان طرف‌های شرکت کننده در جنگ آینده در جبهه شمالی ندارد. این موضوع یک نقطه ضعف اساسی در برنامه‌ریزی های استراتژیک جهت کیفیت مدیریت جنگ به شمار می رود، چرا که اسرائیلی‌ها علاوه بر اینکه از تعداد نیروهای دشمنان خود مطلع نیستند، از عرصه‌های جنگی نیز اطلاع دقیقی در دست ندارند.

محمدرضا بلوردی

نقش ناتوی عربی در سوریه

صهیونیست ها در عادی سازی روابط با سودان چه چیزی را دنبال می کنند؟

برگزیدگان نخستین دوره کتاب مدافعان حرم معرفی شدند

جنگ ,غزه ,رژیم ,های ,اسرائیل ,لبنان ,رژیم صهیونیستی ,حزب الله ,در این ,صهیونیست ها ,این سناریو ,آینده اسراییل لبنان

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

میهن گرام تکنیک آگاهی maxdetafna درب توری مجیک مش بسته اورجینال دارای سایز 210x100 جزوات دکتری کشاورزی و منابع طبیعی 99 Marjorie's page ترانه نویس چطور به آسانی از اینترنت $ دلار $دربیارم ... سرگرمی و تفریح ininopan